Svježe borovnice

svibanj do studeni

Svježe ubrano povrće i voće priprema se na dan branja za distribuciju u prodajnu mrežu i već drugi dan je u trgovačkoj mreži. Moderni centar za pripremu i vrijedne ruke vraninih zaposlenika dotaknu svaku borovnicu i grozd koji proizvedemo, i za vas odaberu najbolje.

Energetska i nutritivna vrijednost

Vrijedno je spomenuti da jedna šalica (cca 150 g) borovnica sadrži samo 84 kcal, te predstavlja jako dobar izvor vitamina C 19,5 mg (25% preporučene dnevne količine) i dobar izvor vlakana 4 g (16% preporučene dnevne količine).

Zdravlje i ljekovitost

Borovnice se svrstavaju u skupinu namirnica s najjačom antioksidativnom aktivnošću. Sadrže cijeli niz različitih antioksidansa među kojima  su najsnažniji iz grupe flavonoida antocijanini koji borovnicama  daju plavo-crvenu boju. Zbog visokog sadržaja hranjivih tvari poput vitamina, minerala, fitonutrijenata i drugih važnih spojeva pružaju nam snažnu antioksidativnu zaštitu od staničnih oštećenja; smanjuju rizik od nastanka različitih bolesti, štite kardiovaskularni sustav, pomažu u regulaciji krvnog tlaka te jačaju imunološki sustav. Poznato je da štite mozak od oksidativnog stresa te poboljšavaju pamćenje i smanjuju rizik od nastanka demencije.

Preporuka je da ih svakodnevno jedemo kako bi svom tijelu osigurali zaštitu i zdravlje.

Visoka hranjiva vrijednost, odličan okus te niska energetska vrijednost  borovnicu čini idealnom namirnicom zdravog načina prehrane. Borovnice imaju niski glikemijski indeks zbog čega su pogodne za dijabetičare.

Zatvoreni sustav proizvodnje i sljednosti jamči kvalitetu i ispravnost

Vrijedni ljudi Vrane

Svaki dan brinu da na vaš stol dođe najkvalitetnija i svježa hrana.