Certifikati

FSSC 22000 – Sigurnost hrane / Global Food Safety Intiative

Ovaj standard postavlja zahtjeve za procjenu sustava sigurnosti hrane za tvrtke koje proizvode prehrambene proizvode.
FSSC 22000 objedinjuje zahtjeve norme ISO 22000:2005 (Sustavi upravljanja sigurnošću hrane), ISO/TS 22002-1:2009 (Zahjevi za svaku organizaciju u lancu hrane i norme i Preduvjetni programi za sigurnost hrane 1.dio: Proizvodnja hrane te ISO/TS 22002-2:2013 Preduvjetni programi za sigurnost hrane – 2. dio: Catatering.
FSSC 22000 međunarodna ISO norma, izrađena prema zahtjevima GFSI-a te je zbog toga potpunija norma (od ISO 22000) i stoga je prihvaćaju svi trgovački lanci.

Peradarska farma je nositelj FSSC 22000 certifikata.

HACCP

HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Points) je međunarodno priznata metoda koja pomaže tvrtkama u prehrambenoj industriji kako bi identificirali rizike u očuvanju prehrambene sigurnosti, spriječili opasnosti i osigurali zakonsku sukladnost.

HACCP metodologija je strukturiran i preventivni pristup prehrambenoj sigurnosti koji optimizira napore kako bi se potrošaču osigurala sigurna hrana. Ona je obavezna u nekoliko zemalja uključujući SAD i unutar EU-a. Učinkovit sustav upravljanja prehrambenom sigurnošću daje podršku u naporima kako bi zaštitili sigurnost hrane i smanjili povezane troškove, te osigurali zakonsku usklađenost. Neovisna certifikacija pokazuje opredjeljenost za prehrambenu sigurnost.

 

ISO 9001:2008

Sustav upravljanja prehrambenom sigurnošću prema ISO 9001:2008 normi omogućuje tvrtkama da se izravno ili neizravno uključe u lanac hrane kako bi identificirali rizike i na učinkovit način njima upravljali.

Sprečavanjem pogrešaka u osiguranju sigurnosti hrane i procjenom zakonske sukladnosti može pomoći zaštiti branda. Implementacija sustava upravljanja prehrambenom sigurnošću u skladu s normom ISO 9001:2008 mijenja pristup tvrtke od retroaktivnog testiranja kvalitete u preventivan način razmišljanja. Tvrtke se suočavaju sa strogim zahtjevima koji dolaze od strane zakonodavstva, kupaca i klijenata kako bi osigurali kontinuiran i siguran proces proizvodnje.