Svježa rajčica

svibanj do listopad

Svježe ubrano povrće i voće priprema se na dan branja za distribuciju u prodajnu mrežu i već drugi dan je u trgovačkoj mreži. Moderni centar za pripremu i vrijedne ruke vraninih zaposlenika dotaknu svaku mrkvu, rajčicu i šparogu koji proizvedemo, i za vas odaberu najbolje.

Energetska i nutritivna vrijednost

1 porcija rajčica ili 180 g (1 rajčica srednje veličine) sadrži samo 38 kcal, a čak 4,6 mg likopena. Preporučena dnevna količina likopena se kreće od 5-10 mg.

Zdravlje i ljekovitost

Rajčica sadrži jedinstveni nutritivni profil sa bogatstvom različitih antioksidansa. Najznačajniji  antioksidans iz skupine karotenoida u rajčici je likopen koji igra važnu ulogu u očuvanju zdravlja. Zbog svog snažnog antioksidativnog djelovanja pomaže obrambenom sustavu i normalnom radu srca te ima dokazano antikancerogeno djelovanje.

Istraživanja su pokazala da se likopen apsorbira puno brže iz proizvoda dobivenih termičkom obradom rajčice.

Zahvaljujući likopenu, rajčice imaju lijepu crvenu boju. Osim likopena sadrže još nekoliko vrsta karotenoida koji pridonose očuvanju zdravlja. Izvanredan su izvor vitamina C i A (u obliku karotenoida) te kalija. Ranija istraživanja su blagotvorna svojstva rajčice pripisivala samo sadržaju likopena i antioksidativnim svojstvima, no novije znanstvene studije ukazuju na blagotvornost i ostalih biološki vrijednih tvari  koji zajedno sudjeluju u procesima  s učinkom antitrombotičkog i protuupalnog djelovanja u organizmu.

Zahvaljujući bogatstvu značajnih hranjivih tvari te vrlo niskoj energetskoj vrijednosti, uvrstite rajčicu u svakodnevnu prehranu kako bi pomogli svom tijelu u očuvanju zdravlja.

Zatvoreni sustav proizvodnje i sljednosti jamči kvalitetu i ispravnost

U dućanima

u_ducanima_rajcica2u_ducanima_rajcica1

Vrijedni ljudi Vrane

Svaki dan brinu da na vaš stol dođe najkvalitetnija i svježa hrana.